Reginedagan

Velkommen til Reginedagan 2017

I år er det 150 år siden Regine Normann ble født, og dette skal vi selvfølgelig markere på mange måter under Reginedagan. Programmet er ennå ikke helt ferdig, men her blir det noe for enhver smak. Uten å røpe for mye kan vi nevne at publikum kan oppleve skuespill, vandringer, markedsdag, åpen gård, eventyrstunder for små og store, en urframføring, et fransk guttekor, konserter og en del overraskelser.

Festivalprofil

Årets festivalprofil er naturligvis forfatteren selv, Regine Normann!

Regine Normann levde fra 1867 til 1939. Hun var de tre første tiår av 1900-tallet en kjent forfatter i Norge. Hennes livsløp representerer et ekstraordinært kvinneliv på denne tiden. Regine Normanns forfatterskap omfatter 18 bøker som ble publisert i perioden 1905-1934. Hun debuterte med romanen Krabvaag i 1905, og har skrevet så vel sosialrealistiske som historiske romaner, fortellinger og eventyr. Framfor alt var det fortellingen som var Regine Normanns varemerke.

Mer informasjon om forfatteren finner du her!

Vi vil i år ha festivalkontor på Eventyrhuset på Vinje (lokalene til Yderst). Kontoret vil være åpent mandag 24. juli – fredag 28. juli i fra klokka 11.00 til klokka 16.00.

Posted on 1. februar 2017 by Anita L. Stormoen