Reginedagan

Velkommen til Reginedagan 2018

Programmet for Reginedagan 2018 er snart klart – og nok en gang kan komiteen presentere et innholdsrikt og spennende program!

I år vil hovedtema for kulturfestivalen være samisk kultur, og målsettingen er å gjøre den samiske historien i området kjent. Et av arrangementene som vil bidra til dette er et fagseminar som Stiftelsen Regine Normann kaller «Regine Normann i et samisk rike» – her vil det settes fokus på det samiske i hennes forfatterskap, bosetting, liv og virke, mattradisjoner samt musikk.

Årets program vil også bestå av tradisjonelle arrangementer, blant annet teaterverkstedet Fykomfei. I år vil dette arbeidet bli ledet av Sceneinstruktøren for Vesterålen, Tom-Stian Lenningsvik. Her håper vi på å finne interesserte unge i alderen 9-14 år, som vil være med å skape teater omkring et av Regines eventyr.

Publikum vil også få oppleve vandringer, konserter, boklanseringer, markedsdag og eventyrstunder for barn og voksne, samt andre kjente arrangementer som Lygarkveld, Åpen gård, Maritim dag i Hovden, Quiz på Haugsnes og Kystlagets Familiedag ved Steinesjøen.

Nytt av året er arrangementet Festival-Pub. Festival-puben vil ha åpent hver kveld, fra mandag til og med lørdag. Her ser vi for oss et trivelig, maritimt miljø, hvor stemninga skal være god – et sted du kan dra å treffe kjenninger – eller bli kjent med nye. Konseptet er «åpen scene», og vi vil herved oppfordre deg der ute som synger eller spiller – eller kanskje har noe å lese opp, eller ei god historie å dele – til å entre «scenen».

Lørdag kveld satser vi på en Festivalpub med litt utvida innhold – og kan røpe at vi jobber for å få på plass litt Stand-Up-underholdning.

Fullstendig program for Reginedagan 2018 kommer snart.

Posted on 29. november 2017 by Anita L. Stormoen