Program – Reginedagan 2021

Her følger programmet for Reginedagan 2021. Det kan oppstå  endringer! Følg med på hjemmesiden og på Facebook for å holde dere oppdatert!

Billetter selges på de enkelte arrangementene og på bohallen.no. Vi planlegger ut fra gjeldende regler for smittevern. Derfor vil vi helst selge så mange billetter som mulig på nett, også gratisbillettene til barn og unge under 18 år. Kjøper du på nett er du også sikker på at du får plass.

Til arrangementene på Bø bibliotek er det ikke mulig å bestille billett, siden de er gratis. Om du vil sikre deg plass der, kan du sende en e-post til bibliotek@boe.kommune.no.

Reginedagan har i planleggingen av årets festival vært forberedt på at det kunne bli oppblomstring av smitte i Bø eller i Vesterålen. Selv om det ikke er mulig å være forberedt på alle scenarier, har vi allerede tatt høyde for strenge smittevernregler. Vi har valgt utendørsarrangement der det er mulig og prioriterer lokaler med god plass. Vi har også begrenset antall deltakere på arrangementene slik at det skal være mulig å holde nødvendig avstand. Dette gjør at vi, slik situasjonen er i dag, vurderer at vi fortsatt kan ha festival, med noen endringer.

Årets festival og de enkelte arrangement vil kun bli gjennomført i henhold til gjeldende forskrifter og anbefalinger. De arrangementene som ikke kan oppfylle smittevernreglene eller hvor vi ser at det vil bli utfordringer, vil vi endre eller avlyse.

Oppdatering 23. juli: 
Årets Lygarkveld er omgjort til en konsert/forestilling med faste anviste plasser, og det vil bli lite kaker og kaffe på innendørs arrangement i år. Vetten opp har avlyst kaféen og Maritime dager er avlyst i sin helhet. Smittesituasjonen er ennå uavklart. Vi vil vurdere hva vi gjør fra dag til dag.

 

 

 

 

 

Dag 1  – Fredag 23. juli 

Maritime daga i Hovden
AVLYST!
Kl. 14.00 – 18.00: Topptur på Malnesberget med lokal turleder

Arrangør: Hovden grendelag

Kr 100,-/pers.

Hovden ligger ved foten av vårt majestetiske landemerke Malnesberget, som rager 529 m.o.h. Turen tar 3-4 timer, er middels krevende og går for det meste på opptråkka sti. Flott utsikt hele veien og på toppen skuer man utover både Bø, Øksnes og Hadsel. Pakk i sekken: Kamera, matpakke og godt med drikke. Avhengig av været, kan det være lurt å ha med ekstra genser og vindjakke. Tåke=ingen tur, og husk; gode sko. Avgang kl. 14.00 bak Tussen (ved Hovden-skiltet). Parkeringsmuligheter. Turleder: Håkon Solstad. God tur!

For de som trives best i flatere lende, har vi ett flott turterreng i hele Hovden, mange stier, noen merka, kan gåes enkeltvis eller som en sammenhengende rundtur. «Spør en venn», så hjelper vi deg å finne fram!

Maritime daga i Hovden
AVLYST!
Kl. 20.00 – 23.00: Quiz på Samfunnshuset

Arrangør: Hovden grendelag

Kr 50,-/pers

Trivelig quizkveld på samfunnshuset i Hovden med varierte spørsmål og temaer. Lag med inntil 6 pers. Premiering. Hovdens egne Quizmastere/-mestere: John og Robert Isaksen.

Salg av mineralvann, øl, vin og snacks, bordservering.

Dørene åpner kl. 18, servering til kl. 24. Vel møtt!

Dag 2 – Lørdag 24. juli 

Kl. 11.00
Vetten opp

Arrangør: Bøhallens venner i samarbeid med Bø IL

Lørdag 24 juli går startskuddet for folkefesten Vetten Opp! Motbakkeløpet passer for hele familien, og er delt inn i konkurranseklasser og mosjonsklasser. Starten for mosjonsklassene er kl. 11, mens konkurranseklassene starter kl. 12. Motbakkeløpet går i år fra Bøhallen via Sikan og til løpets høyeste punkt, Vetten, 467 meter over havet. Bøhallen åpner kl. 10, og her vil det være mulig å melde seg på løpet. Her finner du også åpen kafe. Det vil bli premieutdeling etter løpet. For mer informasjon og forhåndspåmelding, gå til vettenopp.no.

Maritime daga i Hovden
AVLYST!

 

Kl. 12.00 – 16.00:
Havnedag med fiskekonkurranser for barn og voksne

 

Arrangør: Hovden grendelag

 

AVLYST!

13.00 – 14.00: Fiskekonkurranse for barn  

 

Kr 50,-/pers.

 

Fiskekonkurranse for barn inntil 12 år fra flytebrygga i Hovden havn.

 

Alle premieres, med ekstra påskjønnelse til den som får den største fisken 🙂

 

Arti’ førr ongan 😀

 


AVLYST!

13.00 – 15.00: Fiskekonkurranse for voksne                                                        

 

Kr 100,-/pers.

 

Fiskekonkurranse for voksne og unge over 12 år fra moloen i Hovden havn.

 

Premiering 1.-3. plass for størrelse, 1. plass for vekt og antall. Skitt fiske!

 

Stands og salg av mat og drikke fra Hovden grendelag, Glimts venner og (kanskje) Kystlaget.

 

 

 

Maritime daga i Hovden
AVLYST!
Kl. 21.00 – 23.00: Din Freundin – konsert på Samfunnshuset

Arrangør: Hovden grendelag

Kr 250,-/pers.

Kveldskonsert med vesterålsbandet Din Freundin på samfunnshuset i Hovden.  Salg av mineralvann, øl, vin og snacks, bordservering.

Dørene åpner kl 19, servering til kl. 24. Vel møtt!

Din Freundin – tar over verden ett bygdehus av gangen
De har opptredd i alt fra Lofast-rundkjøringa (helt sant) til trange klubber i London og utescener i Russland – via svært mange festivaler, bygdehus, utescener og festivaler i nord. Planen er å ta over verden, ett bygdehus av gangen. 

Vesterålsbandet Din Freundin består av Kristina R. Johnsen fra Bø, Øystein Lindbeck fra Sortland, Wanja Pettersen fra Andøy, Marius Johansen fra Øksnes/Sortland, Marianne M. Hansen fra Hadsel.

De lager musikk à la 60-tallets singer/songwritere (tenk Simon and Garfunkel og Joni Mitchell), ispedd country, dronerock, roots og 80-tallspop der det trengs. Dette kompaniet kjører rullering av instrumenter, lap steel, overraskende rytmer og god stemning.
Bandet er i godt slag etter å ha brukt coronaen i øvingslokalet der de har snekret ny musikk og fått med ny gitarist på laget.
Forvent en stemningsfull kveld med vesterålsk bygdehus-pop .

Dag 3 – Søndag 25. juli 

Kl. 11.00  – 17.00
Bokmesse i museets hage 

Arrangør: Bø museum 

Orkana forlag har gitt ut en mengde gode bøker som beskriver nordnorske forhold. Et utvalg av disse selger vi her. Bø bygdelag selger den populære årboka Bøfjerding i ulike årganger, så her kan du gjøre et kupp. Stiftelsen Regine Normann selger sine flotte utgivelser av Regines litteratur.

Vi skal også ha gjenbruksmarked, så hvis du har gamle, men fine, bøker kan du komme å selge dem. Hvis barna har barnebøker eller leker de vil selge, kan de komme å gjøre det hos oss. Vi vil også ønske lokale håndverkere velkommen med sine produkter. Har du noe du vil selge av det overnevnte, eller vil du ha mer informasjon, meld din interesse til bo.museum@museumnord.no

Velkommen til en innholdsrik dag hos oss!

 

Kl. 12.00 – AVLYST PÅ GRUNN AV DÅRLIG VÆRVARSEL!
Friluftsgudstjeneste på Kalvøya

Arrangør: Bø og Malnes menighet

Velkommen til å høre Guds ord på Kalvøya!

Kalvøya er ei lita øy utenfor Haugsnes i Jørnfjorden. I boka «Det gråner mot høst» skriver Regine Normann om Kalvøya og kirkegården der. Her på denne kirkegården skal vi feire gudstjeneste. Prest er Eivind Bjørnar Hetlevik. Nils Olav Johnsen spiller trekkspill til salmene. Det blir opplesing av «Regine-tekst» om kirkegården på Kalvøya. Bø og Malnes menighet serverer kirkekaffe.

Båtskyss fra flytekaia på Haugsnes fra kl. 11.00

 

Maritime daga i Hovden
AVLYST!
Kl. 12.00 – 16.00: Stranddag på Finnbogsanden

Arrangør: Hovden grendelag

AVLYST!
12.00 – 14.00: Sandskulpturkonkurranse
                                                  

Kr 200,-/lag

Kreativ konkurranse for hele familien på Finnbogsanden!

Alle premieres, med ekstra påskjønnelse av 1. plassen 🙂

Dommer: Bildekunstner Barbro Pedersen Bismo.

 

AVLYST!
12.00 – 15.00: Sandvolleyballturnering
                                                     

Kr 200,-/lag

Populær lagkonkurranse på Finnbogsanden med entusiastisk publikum!

Mixlag, 4 pers., innbyttere tillatt, men ingen rene herrelag!

Premiering av 1. plass – the winner takes it all 🙂

Trofaste dommere: Jonny Fredriksen og Ole Petter Bergland.

Salg av mat og drikke ved Hovden samfunnshus.

 

 

Kl. 17.00
Offisiell åpning av Reginedagan 2021
Friluftsgalleriet

Arrangør: Bø kunst- og kulturstrømkomité

Prolog ved Kristina R. Johnsen, offentliggjøring av vinnerne av fotokonkurransen, eventyr og dans ved Mathilde Eidsvik og musikalske innslag ved Kul effekt.

Guro Sibeko foretar den offisielle åpninga.

 

Regine Normann

 

Kl. 19.00 Sangsnakk – viser og stubber fra Vesterålen
Foredrag og sang ved Sigrid Randers-Pehrson

i Malnes kirke.

Arrangør: Bø kunst – og kulturstrøm

Billetter: 175 kr – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte. 
Gratis for de som er under 18 år.  

Sigrid Randers-Pehrson er fra Øksnes Vestbygd, hun er sanger og har fordypet seg i folkemusikken i Nord-Norge. Sigrid studerte på Høgskolen i Telemark og Ole Bull Akademiet på Voss, og det var Sondre Bratland hun først og fremst lærte av. Nå jobber hun mest som frilans utøver, men dirigerer også kor, og skriver en del.

Hjemme har Sigrid flere hyllemeter med gamle sangbøker, men likevel syntes hun det var rom for to til!  Hun har skrevet to sangbøker med folkemusikk fra regionen vår: Kvitare enn svanen kom i 2003, og i 2018 kom I mitt stille kammer. Det er herfra hun vil hente repertoaret på konserten, og så vil hun fortelle litt smått og stort rundt sangene.

Dag 4 – Mandag 26. juli

Kl. 10.00
Oppstart Fykomfei teaterverksted
for unge 9 til 14 år, Kultursalen

Arrangør: Fykomfei teaterkompani

Har du en skuespiller i magen? Liker du eventyr, eller har du lyst til å lære mer om teater? Da kan du være med på Fykomfei teaterverksted! Fykomfei Teaterverksted er for barn og ungdom fra 9 til 14 år. I år er det Iso Porovic, nyansatt sceneinstruktør i Vesterålen som kommer til Reginedagan for å være instruktør.

Teaterverkstedet starter mandag 26. juli kl. 10.00. Så blir det teaterverksted hver dag fra 10.00 til 14.00 til det hele munner ut i en forestilling om ettermiddagen torsdag 29. juli.

Påmeldingsavgift: 300 kr, inkl. lunsj hver dag. 
Påmelding: reginedagan@boe.kommune.no eller tlf. 470 15 318
Frist for påmelding: 19. juli (en uke før oppstart).


Om Iso Porovic
Iso er utdannet ved Akademiet for scenekunst i Sarajevo (1985-89) og ble i 1988 fast ansatt ved det Bosniske Nasjonalteateret. Iso har jobbet som teatersjef og kunstnerisk leder ved Teater Västernorrland fra 2010 til 2014 og som fylkesregissør i Västernorrland fra 2014 til 2020. Iso Porovic er nå nyansatt som scenekunstinstruktør i Vesterålen og Fykomfei er hans første oppdrag i regionen.

Reginedagan ønsker han hjertelig velkommen til oss!

 

Kl. 11.00 – 14.00
Åpen kirke med program – Malnes kirke

Arrangør: Bø og Malnes Menighet

Allsang. Nils Olav Johnsen spiller trekkspill til sangen kl. 11.15 
Du kan kjøpe vafler og kaffe/saft i kirka. Mulighet for lystenning, stille stund og omvisning.

 

Kl. 14.00
Litterær salong, Skagakaia

Vi inviterer til en uhøytidelig høytidelig litterær salong i Café Gamle Posthuset på Skagakaia.
Om du har et dikt eller noe annet som du vil dele med andre litteraturinteresserte, er dette anledningen.
Deltagerne må gjerne stase seg litt opp. Fjonge hatter og elegante kjoler hører med i denne settingen.

Billettpris 180 kr inkl. kaffe og kaker.
Påmelding: post@skagakaia.no, tlf. 920 63 875

Regine Normann

 

 kl. 17.00

 Eventyrstund på Bø bibliotek. 

Arrangør: Stiftelsen Regine Normann

Kom og hør på et av Regine Normanns eventyr! Passer for store og små barn i alle aldre. Regine Normanns eventyr er en kulturskatt som vi gjerne deler med alle. Vi møtes på biblioteket og finner oss en koselig plass og så forteller Tove Selnes eventyret Per Greve og Lise Rosenkinn.

Velkommen!

 

kl. 19.00
Rasismens poetikk. SLAM!poetisk foredrag med Guro Sibeko i Kultursalen

 

Rasismens Poetikk er både et foredrag og en oppvisning i SLAM!poesi.

Forestillingen bygger på den kritikerroste boka Rasismens Poetikk. Forfatter og SLAM!poet Guro Sibeko snakker om hva rasisme er og hvordan vi kan bekjempe den med utgangspunkt i SLAM!dikt om samme tema. Publikum inviteres til å respondere på og bidra til deler av forestillingen.

Billettpris 150 kr – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte. 
Gratis for de som er under 18 år

Dag 5 – Tirsdag 27. juli

Kl. 11.00 – 14.00
Åpen kirke med program -Bø kirke

Arrangør: Bø og Malnes menighet

Lunsjkonsert med organist Henrik Bechstrøm kl. 11.15.
Du kan kjøpe vafler og kaffe/saft i kirka. Mulighet for lystenning, stille stund og omvisning.

Henrik Bechstrøm
Henrik Bechstrøm ble født i Bodø i 1996. Han begynte å spille orgel da han var 12 år, og hadde da Bjørn Andor Drage som lærer. For tiden fullfører han en mastergrad i utøvende orgelspill ved Norges Musikkhøgskole. Han har fordypet seg i orgelsymfoniene til den fransk-romantiske komponisten Louis Vierne. Han har i tillegg jobbet som instruktør på orgelkurs for ungdom, «Pilgrim i orgelsko». I 2015 mottok han Drømmestipendet, og i 2016 vant han Drømmetreffet, hvor han fikk en av sine drømmer oppfylt, som var å spille på det storslåtte orglet i Kølnerdomen. Han har bred erfaring med samspill, og har vært piano- og orgelsolist ved en rekke anledninger: Tromsø Byorkester i 2014, Bodø Harmonimusikk i 2015, Prijatno kammerorkester i 2017 og 2018, NMHs slagverksensemble i 2018 og under Kampenfestivalen 2019.

På konsertene vil det bli blant annet fransk-romantisk orgelmusikk av Louis Vierne, barokke toner av J. S. Bach, sonatemusikk av F. Mendelssohn og innslag av den mindre kjente Andreas Willscher.

Litt morsomt i denne sammenheng er at han faktisk er i slekt med Regine Nordmann.
Hans tippoldemor Sara, var søster til Regine.

Kl. 17.00
Bokbad med Monika Steinholm og Mathilde Eidsvik på Bø bibliotek

Arrangør: Bø kunst og kulturstrøm

Monika Steinholm bor i Tromsø og er en av landsdelens mest kjente forfattere –  kanskje spesielt på grunn av sine barne- og ungdomsbøker. Hun har gitt ut bøker som «Fuck verden», «Nærmere kommer vi ikke» og bokserien «Ankh». De første bøkene i serien Ankh kom ut i 2018, og er gitt ut sammen med illustratør Tonje-Mari Clausen.

Monica skal bokbades av Mathilde Eidsvik. Mathilde studerer dans og bor i Tromsø, og har i mange år vært en del av Bø kunst- og kulturstrømkomite. Hun er levende opptatt av litteratur, og Monica Steinholms bøker er noen av hennes favoritter.

Arrangementet er gratis

Kl. 19.00
Fra lygarkveld til sannhetens time?

Brøløy spiller bunnlinjan!  

Kultursalen

Arrangør: Bø kunst og kulturstrøm

På grunn av den nye lokale forskriften som er innført for å få bukt med smittesituasjonen i regionen, kan vi ikke arrangere lygarkveld i år. Vi får i stedet forestillingen «Fra lygarkveld til sannhetens time? Brøløy spiller bunnlinjan!» i Kultursalen. Med Marianne Meløy og Trygve Brøske: Sammen er de duoen Brøløy! 

Brøløy er en sjangeråpen musikkteater-duo som består av dramatiker, skuespiller og kåsør Marianne Meløy, og komponist og pianist Trygve Brøske. Brøløy har laget musikkteater, opera, festivaler og samtidssatire siden 1993. De står blant annet bak musikalen Gro, operaen KibergOdysseen, obokonserten Geirfuglens død, kammeroperaene Kommentarfeltet  og Krenket og konsertserien Nye-Hjorten. De har også laget Stemt og Bunnlinja som har spilt flere sesonger på Trøndelag Teater. 

Billettpris: 375 kr. – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte. 

 

Billetter: Bohallen.no.

Dag 6 – Onsdag 28. juli

 Kl. 11.00 – 14.00
Åpen kirke med program – Malnes kirke

Arrangør: Bø og Malnes menighet

Lunsjkonsert med organist Henrik Bechstrøm kl. 11.15.
Du kan kjøpe vafler og kaffe/saft i kirka. Mulighet for lystenning, stille stund og omvisning.

Henrik Bechstrøm
Henrik Bechstrøm ble født i Bodø i 1996. Han begynte å spille orgel da han var 12 år, og hadde da Bjørn Andor Drage som lærer. For tiden fullfører han en mastergrad i utøvende orgelspill ved Norges Musikkhøgskole. Han har fordypet seg i orgelsymfoniene til den fransk-romantiske komponisten Louis Vierne. Han har i tillegg jobbet som instruktør på orgelkurs for ungdom, «Pilgrim i orgelsko». I 2015 mottok han Drømmestipendet, og i 2016 vant han Drømmetreffet, hvor han fikk en av sine drømmer oppfylt, som var å spille på det storslåtte orglet i Kølnerdomen. Han har bred erfaring med samspill, og har vært piano- og orgelsolist ved en rekke anledninger: Tromsø Byorkester i 2014, Bodø Harmonimusikk i 2015, Prijatno kammerorkester i 2017 og 2018, NMHs slagverksensemble i 2018 og under Kampenfestivalen 2019.

På konsertene vil det bli blant annet fransk-romantisk orgelmusikk av Louis Vierne, barokke toner av J. S. Bach, sonatemusikk av F. Mendelssohn og innslag av den mindre kjente Andreas Willscher.

Litt morsomt i denne sammenheng er at han faktisk er i slekt med Regine Nordmann.
Hans tippoldemor Sara, var søster til Regine.

Regine Normann

Kl. 12.00 – 16.00
Sandvolleyballturnering for barn og ungdom, Fjærvollstranda

Arrangør: Bø volleyballklubb

Mer info på bovolleyball.no

 

Kl. 15.00
Et hav av muligheter. Foredrag med Henning Røed i Kultursalen

Arrangør: Bø kunst- og kulturstøm

Hva skal vi leve av etter oljen?

Norge har verdens nest lengste kyst, og kontroll over sjøområder som er syv ganger større enn det norske fastlandet. I tusen år før vi fant olje levde vi av fiskeeksport. Norge er verdens nest største eksportører av sjømat, og vi kan bli enda større. Men da må vi forvalter ressursene våre på en smart måte. Henning Røed forteller om hvordan havet kan bli den nye oljen.

«Måtte denne boka havne på fiskeriministerens bord, ved siden av hans fisketallerken.» Dag O. Hessen, professor i biologi

«Henning Røed har jobbet med fiskeri og havbruk i en mannsalder. I denne boken øser han av erfaringen sin. Det er en god bok om vanskelige tema som havets økologi og fiskerienes økonomi.» Aftenposten

Billettpris: 150 kr. – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte. Gratis for de som er under 18 år

Kl. 17.00
Velkommen til eventyrstund med Regine Normanns eventyr – for barn i alle aldre!
Arrangør: Stiftelsen Regine Normann

Denne ettermiddagen blir det eventyr på eventyr ved Bø museum! Inne, ute, oppe, nede, – du kan høre så mange eventyr du vil! Det blir på Reginerommet, i Naustet, ved Mannen fra Havet, i Eventyrrommet, og enda flere steder. Du bare går fra plass til plass til hodet og hjertet er fullt av gode fortellinger. Vi avslutter med et felleseventyr i Friluftsgalleriet. Kom og bli med på «Det var en gang…..»

Du kan godt ta med nistemat, et sitteunderlag og klea som passer til å være både ute og inne. Det er også åpent i museumskafeen. Du møter Beate Heide, Kari Hustad, Liv Helene Willumsen, og mange lokale eventyrfortellere. Vi ønsker deg ei koselig og eventyrlig stund med Regine Normanns eventyr.

AVLYST: Kl. 18.00 Historisk heilaftan på Haugsnes med konsert og quiz

Dette arrangementet er avlyst på grunn av det pågående utbruddet av Covid-19 i Vesterålen, da det vil være vanskelig å gjennomføre med godt nok smittevern.  

Arrangør: GL Godt Haap

Prisar konsert/quiz 250/100 pr. person – cash, terminal og VIPPS – husk cash til quizen!

  • Konsert med visebandet Åtgaum (Jens Sundbø, Geir Remen, Royer Martin Larsen, Tor Håkon Gabriel Håvardsen)
  • Quiz derefter med Trine Graff og Jarle Johnsen.

Konsertstart ca. 19:00 / quizstart ca. 21:00

Traktement med det beste på bordet av både vått og turt.

Cornelis-viser og tilliggende herligheter
Under konserten dreier det seg i første rekke om songar av den store meisteren, Cornelis Vreeswijk – skrå blikk på kjærleiken og samfunnet. Men gruppa byr også på tonesette tekster av andre diktere og låtskrivarar som på ulike vis passer inn i meisterens viselandskap: Dikt av Bjørnstjerne Bjørnson og Åsmund Olavson Vinje slik tromsøduoen Tobben og Ero forma dei, og vakre vers av bl.a. Rudolf Nilsen, Jens Bjørnebo og Ole Paus.

Velkommen til ei snill stund med 1970-tallets viseskatter!

Quiz med  Trine og Jarle
Som det alltid har vore – ca. 60 varierte spørsmål med litt av kvart om både dette og hint og forhåpentlegvis med høg trivselsfaktor. Premiering til dei 3 beste laga. Vi prøver å ha ei grense på max 6 deltakarar pr. lag, men er ikkje alt for strenge på det.

Regine Normann

Kl. 19.00
Bokbad med Odd Klippenvåg Monika Steinholm
og Dörte Giebel  – på Bø bibliotek

Om å elske – 15 fortellinger for voksne 

Arrangør: Bø kunst og kulturstrøm 

I 2020 inviterte nyetablerte Olivia Forlag 15 forfattere, en blanding av kjente novellister og nye stemmer, til å bidra med en novelle til samlingen Om å elske. Odd Klippenvåg fra Lofoten og Monika Steinholm fra Tromsø var to som tok utfordringen.

Odd Klippenvåg (1951) er en av Norges beste novellister. Han ble nylig tildelt både Ungdommens kritikerpris 2021, og Havmannprisen i 2020 for novellesamlingen En lykkelig gift mann.

Monika Steinholm (1983) debuterte i 2012 med to noveller, og har siden skrevet elleve  barne- og ungdomsbøker. Hun har vært nominert til flere priser, blant annet Havmannprisen i 2019.

Etter å ha lest hele antologien Om å elske, var Odd Klippenvåg helt tydelig i sin vurdering: «Monika Steinholms novelle er den beste, både i innhold og form.» Nå møtes de to nordnorske forfatterne for første gang i bokbad under Reginedagan.

Begge forfatterne har valgt lignende perspektiv for sine fortellinger, men resultatet ble to helt forskjellige bittersøte kjærlighetshistorier …

Under bokbadet snakker vi med Odd Klippenvåg og Monika Steinholm om prosessen rundt det å skrive en novelle. Om korona-bestemmelsene tillater det, vil også forlagets redaktør, Dörte Giebel fra Hamburg, være til stede og fortelle om hvordan boka ble til, i samarbeid med forfatterne.

Velkommen til bokbad med Odd Klippenvåg, Monika Steinholm og Dörte Giebel

Kl. 23.00
Midnattstur til Sinahula

Arrangør: Bø kunst og kulturstrømkomité

Med erfarne Tom Tobiassen som guide er vi i år tilbake med en Sinahuletur i tradisjonell forstand. Med eventyrfortelling av Beate Heide og Kari Hustad og sang av Hanne Sjaastad vil det i år være ekstra spennende å bli med. Midnattsturen har alltid vært spesiell med sin særegne stemning. Den er slettes ikke spesielt strevsom, og vi tar alltid vare på hver enkelt. Ta helst med godt fottøy og en varm jakke (hula kan være kjølig), og har du med en dråpe kaffe og litt å tygge i, blir det ekstra trivelig.

Oppmøte der stien starter. Parkering et stykke bortenfor, ved lite, rødt hus. Billettpris 100 kr. – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte. Gratis for de som er under 18 år.

Dag 7 – Torsdag 29. juli

Kl. 11.00
Familietur til Sinahula


Bli med på familietur til Sinahula. Fortellerstund ved Heidi K.Johansen

Arrangør: Bø kunst og kulturstrøm

Oppmøte der stien starter. Parkering et stykke bortenfor, ved lite, rødt hus.
Billetter: 50 kr. Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte.
Gratis for de som er under 18 år.

 

 

Kl. 11.00 – 14.00
Åpen kirke med program – Bø kirke

Arrangør Bø og Malnes menighet.

Pilegrimsvandring langs den gamle kirkeveien til Bø kirke. Turleder er Inga Eide Bendiksen. Oppmøte i Brenna kl. 11:00. Markering av Olsok og Regines fødselsdag.
Konsert med Kul Effekt i Bø kirke kl. 13.00. 

Du kan kjøpe vafler og kaffe/saft i kirka. Mulighet for lystenning, stille stund og omvisning.

16.00 Fykomfei forestilling i kultursalen

Arrangør: Fykomfei teaterkompani

Velkommen til barneteater! Årets Fykomfei-forestilling er resultatet av at en gjeng unge skuespillere har fått mulighet til jobbe sammen med en profesjonell instruktør. Vi vet ikke ennå helt hva forestillingen vil inneholde –  det vil barna og ungdommene finne ut sammen med instuktøren som i år er den nye sceneinstruktøren i Vesterålen Iso Porovic. 

I år blir det ikke kafe i forbindelse med forestillingen.

Billetter: 150 kr. – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte. 
Gratis for de som er under 18 år. 

 

AVLYST: KL 19.00 Kino: Telegrafisten i kultursalen 

Arrangør: Vesterålen Filmklubb

Vesterålen Filmklubb ønsker velkommen til filmvisning. Telegrafisten er en film fra 1993 basert på Knut Hamsuns roman Sværmere. Telegrafisten ble i hovedsak spilt inn på Kjerringøy – dette for å gjenskape atmosfæren i Hamsuns bok i størst mulig grad. Lars Saabye Christensen har skrevet manus og Bjørn Floberg spiller hovedrollen. Filmen ble nominert til Gullbjørnen i Berlin. Den vant også to Amanda-priser her i Norge.

Billettpris: Medlemmer: 50kr/ Ikke medlemmer: 75,-. De mellom 15 og 18 år: gratis

Billetter selges i døra

Regine Normann

Kl. 18.00 – 21.00 Ut av boka – Kurs i å slippe seg løs fra en tekst, trene teknikker og jobbe sammen for å utvikle fortellingene

Arrangør: Stiftelsen Regine Normann

Sted: Kantina hos Egil Kristoffersen & sønner, Jennskaret

Bli med på en eventyrlig kveld i spektakulære omgivelser med fortellingen som tema. Dette er en kveld hvor deltakerne lærer seg noen metoder for å frigjøre seg fra en skriftlig tekst, og vi bruker Regine Normann sine eventyr i arbeidet. Kursholdere er Beate Heide og Kari Hustad. Liv Helene Willumsen vil snakke om Regine Normann som forteller.

 

 

 

 

 

Dag 8 – Fredag 30. juli

Regine Normann

Kl. 11.00 – 14.00
Åpen kirke med program –
Bø kirke

Arrangør: Bø- og Malnes menighet

Eventyr med Beate Heide og Kari Hustad kl. 11.15

Du kan kjøpe vafler og kaffe/saft i kirka. Mulighet for lystenning, stille stund og omvisning.

 

Kl. 13.oo – 17.00
Bø kystlags familiedag ved Bua, Steinesjøen.

Arrangør: Bø kystlag

Velkommen til Bø kystlags familiedag med flere utendørs aktiviteter for barn og voksne og fortellerstund for barn med Henning Røed! 

            Kl. 1400: «Hai», 
            Kl. 1500: «Havets mysterier»

De siste årene har kystlaget arrangert en åpen dag under Reginedagan, og det blir det også i år. Med salg av god mat og drikke, flere båter tilgjengelige for roing (og kanskje seiling), samvær for en god prat og kanskje en skrøne eller to, muligheter for å lære mer om vår varierte kystkultur – dermed er alt lagt til rette for et hyggelig samvær.

 

Regine Normann

Kl. 16.00–20.00 Marked ved Hildreland Fjøsen, Straume

Arrangør: Hildreland

Salg av lokalprodusert kunsthåndverk, honning, eteriske oljeblandinger etc. Enkel servering/kafé fra kl. 16.00

Regine Normann

Kl. 20.00 Kjærringkaffe og strikkefortellinger med Regine til stedes

Fortellerkafé med kaffe og kaker, ingen påmelding, gratis inngang i Hildreland Fjøsen, Straume

Arrangør: Stiftelsen Regine Normann

Beate Heide og Kari Hustad inviterer til strikking, fortelling og ei koselig stund. Det blir ei blanding av hummer og kanari, vi sitter sammen, har en hyggelig kveld med kaffe og litt til. Det blir et ekte kaffeslabberas med strikking og Regine Normann, pluss en allsang eller to.

 

Dag 9 – Lørdag 31. juli

Kl. 10.00 I Monsens fotspor. Vandring Fjærvoll – Lynghaugtinden – Vetten – Sikan

Arrangør: Vesterålen turlag

6 timers tur som krever at man har litt trening på forhånd. Fjellstøvler og vindtett tøy i sekken er anbefalt. Ha med godt med mat og drikke!

Oppmøte ved Fjærvoll barnehage

 

Regine Normann

Kl. 14.00 Marjas Gullsko – Mathilde Eidsvik danser og forteller, Friluftsgalleriet

Arrangør: Bø kunst- og kulturstrøm 

Forestillingen «Marjas Gullsko» er en danseforestilling som er skapt med inspirasjon fra Regine Normanns eventyr: «Jomfru Marjas Gullsko». Forestillingen er en soloforestilling som både er koreografert og danset av Mathilde Eidsvik. Mathilde har gått på Danselinja i Tromsø og skal etter sommeren videre til Oslo for å utdanne seg ved Flow Dance Academy. I tillegg til utdannelsen skal hun danse i formidlingsprosjektet «På Tå Hev» i Den Norske Opera & Ballet. Likevel vil hun gi det hun har av dans nå tilbake til favorittplassen sin: Bø, før hun drar videre ut i Norge.

I forestillingen «Marjas Gullsko» møter du kreative tolkninger for å fremme det gode og det onde i verden. Mathilde skal både lese, danse og bruke kroppen for å formidle det viktigste med Reginedagan, nemlig eventyr. Har du lyst å se dans og bli utfordret på din tanke om det gode og det onde? Ta sjansen nå og kom å se «Marjas Gullsko» ute i den friske sjøluften ved friluftsgalleriet.

Billetter: 150 kr. – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte.
Gratis for de som er under 18 år.

 

Regine Normann

Kl. 17.00 Dagboka – Et lokalhistorisk arrangement om dagbøkene til Anton Martin Ellingsen
Kultursalen

Arrangør: Bø kunst- og kulturstrøm

Anton Martin Ellingsen (1871-1949) førte dagbok gjennom storparten av livet. I de til sammen 20 bøkene finner vi skildringer fra små og store begivenheter fra livet på Gaukværøy. Gjennom disse bøkene får vi et verdifullt innblikk i hvordan livet ute på kysten var for 100 år siden. 

Tom Tobiassen og Hanne Terese Sjaastad er begge etterkommere av Anton Ellingsen, og vil sammen med Julie Sæther presentere utdrag fra dagbøkene og formidle historier fra livet til folket som bodde på Gaukværøy fram til de siste flyttet til fastlandet på midten av 1900-tallet. Det vil også bli noen musikalske innslag, og kafésalg etter arrangementet.

Billetter 150 kr. – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte.
Gratis for de som er under 18 år. 

 

Regine Normann

Kl. 20.00 Eventyrstund på Ringstad Resort

Arrangør: Stiftelsen Regine Normann

Kom og hør på et av Regine Normanns eventyr! Passer for alle aldre. Kanskje vil du ha ei fortelling til forrett denne kvelden? Eller dessert? Regine Normanns eventyr er en kulturskatt som alle bør få del i. Heidi K Johansen forteller eventyret Oterhammen.

 

Dag 10- Søndag 1. august

Kl. 16.00
Æventyrstien ved Bøhallen

Arrangør: Bø kunst- og kulturstrømkomité

Velkommen til vår tradisjonelle eventyrsti.
Oppmøte ved Bøhallen.
Langs veien til og fra Skyttarhuset finner dere mange små snutter av eventyr fra vår nasjonale eventyrskatt. Klarer du å gjette hvilke?
Saft ved Skyttarhuset, diplom ved Bøhallen

Billettpris: 100 kr. – Tilgjengelig på bohallen.no og ved oppmøte. Gratis for de som er under 18 år.
Regine Normann

Avlyst: Kl. 18.00: Eventyrstund på Kontrast Bar & Restaurant

Arrangør: Stiftelsen Regine Normann

Kom og hør på et av Regine Normanns eventyr! Passer for alle aldre. Kanskje vil du ha ei fortelling til forrett denne kvelden? Eller dessert? Regine Normanns eventyr er en kulturskatt som bør deles med alle. Heidi Myhre forteller eventyret Risen i Blåberget

 

Kl. 24.00
Offisiell avslutning av Reginedagan 2021, Friluftsgalleriet

Arrangør: Bø kunst- og kulturstrømkomité

Vi er samlet ved Friluftsgalleriet. Midnattstimen har slått og vi er kommet til festivalens aller siste post. Det blir musikalske innslag ved Hanne Sjaastad og Joakim Fredriksen. Til slutt er det Kine Anette Johnsen som har den store ære å lukke Reginedagan 2021. 

 

Om Reginedagan

Blir du med på et eventyr? Reginedagan er en folkefest, og det er mange aktører som trekker sammen for å få dette til. Det er Bø kunst- og kulturstrømkomité som er hovedarrangør for Reginedagan. I tillegg er en lang rekke frivillige lag, foreninger, bedrifter og aktører involvert under Reginedagan 2021. Bø Kystlag, Bø og Malnes menighet, Bøhallen Kino, Bøhallen, Bø volleyballklubb, Vesterålen filmklubb, Vesterålen Turlag, Hovden grendelag, Hildreland, Ottar Bergersen & Sønner AS,  Egil Kristoffersen og sønner, Kontrast Bar og restaurant, Ringstad Resort, Skagakaia, Grendelaget Godt Haap, Fykomfei teaterkompani, Bøheimen, Bø Museum, Bø bibliotek og Stiftelsen Regine Normann er bare noen av de som er involvert. Tusen takk til alle som bidrar til å gjøre Reginedagan til en fantastisk festival!

Kontakt oss

Festivalkontor på Bø Bibliotek:

Mandag 26. juli: kl. 10.00 – 14.00
Tirsdag 27. juli: kl. 10.00 – 18.00
Onsdag 28. juli: kl. 10.00 – 18.00
Torsdag 29. juli: kl 10.00 – 18.00
Fredag 30. juli: kl. 10.00 - 14.00

Tlf. 76 13 53 97
Her kan du få informasjon om det som skjer under festivalen. Biblioteket har åpent og du kan låne bøker og benytte deg av alle bibliotekets tjenester.

Du kan også kontakte oss på vår festivaltelefon:
971 04 059 og e
-post: reginedagan@boe.kommune.no