Artist in Residence Vesterålen

Prosjektet Artist in Residence Vesterålen (AiRV) er et kunstnerresidens-prosjekt for Vesterålen. Over prosjektets fire år kan det komme inntil 30 ulike kunstnere for å jobbe i alle de fem kommunene. AiRV er et felles kunstløft for Vesterålen med en internasjonal dimensjon, en sterk lokal forankring og et ulikt fokus på hvert sted.

I Bø kommune har kunstnerne Elena Redaelli (Italia), Marta Nerhus (Norge), og Brynhild Slaatto (Norge) blitt valgt. De var her i juli i fjor for å bli kjent med Bø og starte den kreative prosessen, og kommer nå igjen på et nytt opphold under Reginedagan.

Fokuset ligger på Parkvoll, museumsområdet ved Vinjesjøen, som Bø kommune og Bø museum arbeider med å utvikle som et sted for lek og kunstopplevelse i friluft. Her skal kunstnerne ha åpent utendørs verksted hvor de arbeider med å ferdigstille sine skulpturer 10.00-14.00 hver dag fra mandag 25. juli til fredag. 29. juli. Kom gjerne innom for å se hva de arbeider med. Kanskje får du bidra selv?

Lørdag er det klart for å vise fram tre av deres nye kunstverk som skal stå permanent i området rundt Friluftsgalleriet. Vi rusler sammen fra kunstverk til kunstverk og kunstnerne presenterer sine arbeider underveis.

Velkommen til en spennende avdukning av skulpturene lørdag, 30.juli kl. 14.00!