Program – Reginedagan 2024

Her følger programmet for Reginedagan 2024 når det bli klart. Det kan oppstå endringer!
Følg med på hjemmesiden og på Facebook for å holde dere oppdatert!

Festivalkart

Vi har laget et festivalkart med oversikt over hvor arrangementene finner sted. Klikk på kartbildet for å se det i større versjon.

I arrangementene under ser du referanse til kartet. Disse referansene kan du klikke på for å se kartet. 

Dag 1  – Fredag 19. juli program kommer

 Dag 2 – Lørdag 20. juli program kommer

Dag 3 – Søndag 21. juli program kommer

Dag 4 – Mandag 22. juli program kommer

Les mer

Litt om Querinioperaen: Querinioperaen forteller historien om Pietro Querini, en venetiansk adelsmann og handelsreisende som strandet på Røst i Lofoten i januar 1432. Med dramatikk, kjærlighet, lengsel og savn forteller Querinioperaen en gripende historie om møtet mellom to helt forskjellige kulturer, om medmenneskelighet og en grunnleggende omsorg for mennesker i nød.

Musikken er komponert av Henning Sommerro og libretto er skrevet av Ragnar Olsen. Musikken beveger seg mellom klassisk opera, gregoriansk sang, norsk folkemusikk og samtidsmusikk.

Tørrfisken var en av de viktigste handelsvarene i Nord-Norge på Querinis tid, og i dag symboliserer den både kulturell arv og økonomisk betydning. Querini’s reise og hans møte med det nordnorske samfunnet, hyller tørrfisken som kilde til stolthet og identitet. Querinioperaen er med på å befeste vår dype forbindelse med Italia, hvor tørrfisken er et vesentlig element.

Åse Helén Villanger Krystad fra Krystad i Flakstad, bor i dag i Trondheim. Hun har gjort en rekke roller på Den Norske Opera og Ballett, i tillegg til engasjement i andre operakompani i Norge. Hun er en meget allsidig sanger som behersker mange sjangre, og hun har sunget med de fleste av landets symfoniorkestre og dirigenter. var med i ensemblet da Querinioperaen gjorde sin historiske reise til Venezia.

Magnus Berg er fra Kjøpsvik og ble nylig uteksaminert fra operastudiet i København. Han kan allerede skilte med flere spennende debuter på Det Kongelige Teater i København. Han gjestet også Trondheim nylig, i Puccinis La Bohème med Trondheim Symfoinorkester. Magnus er en av våre faste solister i Querinioperaen, han har vært med tidliger på oppsetninger på Røst, og var naturligvis da Querinioperaen gjestet Venezia.

Hildegunn Pettersen er fra Røst og har sin base på øya, hvor hun per tiden er engasjert i Røst kommune, som prosjektleder. Hun er en allsidig sanger som behersker ulike sjangre. Hun er mest kjent som «mamma» til Querinioperaen, som hun har fulgt siden starten i 2005. Querinioperaen reise til Venezia høsten 2023, og sammen med Røstsamfunnet og profesjonelt ensemble, ledet hun det arbeidet.

Anne Cecilie Pedersen er fra Røst og har gjennom mange år opparbeidet seg en solid kompetanse innen mat og formidling. Hun er vokst opp på fiskebruk, og har vært levende opptatt av å formidle historien, lukten og smaken av tørrfisk. Hun er en anerkjent kokk, eier sin egen restaurant på Røst, og er fast medlem av Querinioperaens korbesetning. Hun har deltatt på uttallige arrangement hvor tørrfiskretter, formidling og opera står på plakaten.

Mikael Rönnberg bor i Bodø og har vært ansatt som Øymusikant i Røst kommune siden 2018. Mikael er sanger, pianist, kirkemusiker/organist, kordirigent, sangpedagog, bandmusiker og musikklærer. Han er en meget allsidig musiker som kan jobbe innenfor alle sjangre. Mikael er fast korleder og pianist i Querinioperaen siden starten. Hans enorme engasjement i kulturlivet i Bodø og regionen, har resultert blant annet i Bodø Kommunes kulturpris.

Dag 5 – Tirsdag 23. juli program kommer

Dag 6 – Onsdag 24. juli Program kommer

Foto: Monica Jensen, ARTandEYE Studio

Kl. 19.00

«Terje Nilsen altså»

Konsert: Sammen med gitarist Håvar Langås Bendiksen og keyboardist Johannes Winther Farstad, danner Iren Reppen en trio til ære for deres felles store helt: Terje Nilsen.

Billettpris: kr 270 inkl Billettavgiften,–
Sted: Kultursalen, Idrettsveien 6 (kart: )
Arrangør: Bø Kunst og Kulturstrøm (BBK)

Les mer

Terje var den cooleste av de coole. Fordi han levde som han gjorde, sang som han sang, skreiv tekster om kjærlighetslengsel, om byen, om naturen, om øl, om forskjeller. Og ikke minst om seg selv.
Briljant gjort alt sammen selvsagt.

Iren Reppen sier:
-Jeg var så heldig å både få møte og synge med Terje, men til tross for det, ble ikke mannen mindre mysteriøs. Musikken og universet som finnes i tekstene hans har alltid blandet seg sammen med hvem jeg tror Terje er. Og jeg vet at jeg ikke er alene om å ha det sånn. Disse mysteriene rundt Terje danner rammen for dette forsøket på å smitte deg med Nilsen-dilla. Og ja, vi skal spille både kjente og mindre kjente låter. Jeg tror Terje ville likt at vi lagde en konsert til hans ære på vår måte. Derfor tør jeg. Motet forsterkes av at jeg ikke er alene. Vi er en trio. En fin og morsom en.

Dag 7 – Torsdag 25. juli Program kommer

 Dag 8 – Fredag 28. juli Program kommer

Dag 9 – Lørdag 27. juli Program kommer

Dag 10 – Søndag 28. juli

Om Reginedagan

Blir du med på et eventyr?

Reginedagan er en folkefest, og det er mange aktører som trekker sammen for å få dette til. Det er Bø kunst- og kulturstrømkomité som er hovedarrangør for Reginedagan. I tillegg er en lang rekke frivillige lag, foreninger, bedrifter og aktører involvert under Reginedagan. Bø Kystlag, Bø og Malnes menighet, Bøhallen Kino, Bøhallen, Bø volleyballklubb, Bø Retro, Bø Gospel, Vesterålen Turlag, Hovden grendelag, Hildreland, Ottar Bergersen & Sønner AS, Skagakaia, Grendelaget Godt Haap, Fykomfei teaterkompani, Bøheimen, Bø Museum, Bø bibliotek og Stiftelsen Regine Normann er bare noen av de som er involvert. 

Tusen takk til alle som bidrar til å gjøre Reginedagan til en fantastisk festival.

Kontakt oss

Festivalkontor på Bø bibliotek:

Mandag 22. juli      10:00 - 15:00
Tirsdag 23. juli       10:00 - 15:00
Onsdag 24. juli       10:00 - 15:00
Torsdag 25. juli       10:00 - 15:00
Fredag 26. juli         10:00 - 15:00


Tlf. 476 40 845

Her kan du få informasjon om det som skjer under festivalen. Du kan også låne bøker og benytte deg av alle bibliotekets tjenester.

Du kan også kontakte oss på vår festivaltelefon:

Tlf. 476 10 592 / 471 49 550

og e-post: reginedagan@boe.kommune.no

Følg med på reginedagan.no og facebook.com/Reginedagan