Om Oss

Reginedagan er en festival som arrangeres i den siste uka av juli i Bø i Vesterålen. Festivalen en stor kulturfestival med over 40 forskjellige arrangement og over 5000 besøkende i løpet av de 10 dagene festivalen pågår. Dette er ganske spektakulært med tanke på at antall fastboende i kommunen bare er litt over 2600 personer. Reginedagan er en variert festival med noe for alle aldre og hele familien. Festivalen er inspirert av Regine Normann – landsdelens egen eventyrdronning og en av Nord-Norges største forfattere gjennom tidene.

Reginedagan er en gigantisk folkefest, og det er mange aktører som trekker sammen for å få dette til. Det er Bø Kunst & Kulturstrømkomité som hovedarrangør for Reginedagan. I tillegg er en lang rekke frivillige lag, foreninger og aktører involvert. Bø Kystlag, UL Midnattsol, Bø og Malnes menighet, Bø Retro, Runes Bar, Skagakaia, Bøhallen Kino, GL Godt Haap, ALO produksjoner, Bøfjerdingen Teater, Hovden Grendelag, Bø Ungdomsklubb, Vesterålen Turlag, Bø Museum, Bø bibliotek, Stiftelsen Regine Normann er bare noen av de som er involvert i gjennomføringa av dagan. Tusen takk til alle som bidrar til å gjøre Reginedagan til fantastisk festival!

Om Reginedagan

Av Melissa Solvang og Anita Stormoen

I vårt møte med Reginedagan og Kunst- og kulturstrømkomiteen opplever vi en dugnadsånd og et samhold som er helt ulikt det vi har opplevd på Østlandet. Ikke bare innad i komiteen, men i hele samfunnet her ytterst i havgapet. Mens du i Oslo ofte ikke kjenner naboen en gang, blir du her møtt med en varme og omtanke som er uvant for oss «søringer». Dessuten har folk tid til hverandre. Tro om bøfjerdingene selv ser verdien av å vokse opp i så trygge omgivelser, som byr på så mange muligheter?

Reginedagan er en helt annen type festival enn festivalene «sørpå», både for publikum og for oss som jobber frivillig. Den er utrolig variert innholdsmessig, den arrangeres i et spektakulært landskap og varer i ei hel uke. Tenk at vår lille kommune kan ha en så variert festival som strekker seg over så mange dager! For oss frivillige innebærer det at vi må være litt som poteten, vi selger billetter det ene øyeblikket, står i baren det neste, vi lemper stoler og bord, og stepper inn der det trengs. Nå som «dagan» nærmer seg, begynner forventningene å sitre i hele kroppen. Hva vi forventer? Et yrende folkeliv, mange gode opplevelser, nye bekjentskaper, spennende artister, kø og god omsetning for butikkene i hele kommunen.

Vi tror Reginedagan er en viktig møteplass, både for lokalsamfunnet, turistene og utflyttede bøfjerdinger. Det er vel ikke uten grunn at stadig flere legger ferien sin til den siste uka i juli? Sommeren er ikke det samme uten Reginedagan!

Om Reginedagan

Blir du med på et eventyr? Reginedagan er en folkefest, og det er mange aktører som trekker sammen for å få dette til. Det er Bø kunst- og kulturstrømkomité som er hovedarrangør for Reginedagan. I tillegg er en lang rekke frivillige lag, foreninger, bedrifter og aktører involvert under Reginedagan 2021. Bø Kystlag, Bø og Malnes menighet, Bøhallen Kino, Bøhallen, Bø volleyballklubb, Vesterålen filmklubb, Vesterålen Turlag, Hovden grendelag, Hildreland, Ottar Bergersen & Sønner AS,  Egil Kristoffersen og sønner, Kontrast Bar og restaurant, Ringstad Resort, Skagakaia, Grendelaget Godt Haap, Fykomfei teaterkompani, Bøheimen, Bø Museum, Bø bibliotek og Stiftelsen Regine Normann er bare noen av de som er involvert. Tusen takk til alle som bidrar til å gjøre Reginedagan til en fantastisk festival!

Kontakt oss

Festivalkontor på Bø Bibliotek:

Mandag 26. juli: kl. 10.00 – 14.00
Tirsdag 27. juli: kl. 10.00 – 18.00
Onsdag 28. juli: kl. 10.00 – 18.00
Torsdag 29. juli: kl 10.00 – 18.00
Fredag 30. juli: kl. 10.00 - 14.00

Tlf. 76 13 53 97
Her kan du få informasjon om det som skjer under festivalen. Biblioteket har åpent og du kan låne bøker og benytte deg av alle bibliotekets tjenester.

Du kan også kontakte oss på vår festivaltelefon:
971 04 059 og e
-post: reginedagan@boe.kommune.no